időnek előtte

péntek, november 5th, 2010 | Besorolás nélkül

Az igaz pedig, ha a haláltól hirtelen megelőztetik is, nyugodalomban lészen. Mert nem a hosszú ideig való, sem az esztendők számával megmérettetett vénség becsületes, hanem az ember értelme az ősz haj, és a vénség ideje a makula nélkül való élet. Aki az Istennél kedves, szerelmetessé lett, a bűnösök között élvén elvitetett. Elragadtatott, hogy a gonoszság el ne változtatná az ő értelmét, vagy hogy a tettetés meg ne csalná az ő lelkét. […] Rövid időben vége lévén, sok időket töltött be: mert kedves volt az Istennek az ő lelke, azért sietett őtet kivinni a hamisságok közül. A népek pedig látták, és nem értették… (Bölcsesség könyve 4, 7—14)

Nehéz megélni.

2 hozzászólás to időnek előtte

orbán domonkos
2010 november 5.

ez nekem is nagyon tetszett, többször is elolvastam, gondoltam hogy másnak is szemet fog szúrni 🙂

P. Réka
2010 november 18.

Nagyon szép. Én is többször elolvastam. Meggdöbbentő, hogy miket lehet olvasni néha az Ószövetségben. Pedig egy flületes olvasó azt mondhatná: áh, az Ószövetség nem keresztény, abban semmi tanulságos nincs. És de. Lásd: Szenvedő Szolgáról szóló énekek Izajásnál stb…

Nem lehet megérteni, csupán elfogadni. (Nem beletörődni!) S ez tán könnyebben megy, ha arra gondolunk: Ő már jó helyen van. És bízunk.

Leave a comment

Search

Olavasom