Berecz András, dec. 5 MOM

csütörtök, november 27th, 2008 | Besorolás nélkül

Most kaptam:

Kedves Barátaink, Ismerő seink és Ismerőseink Barátai és Üzletfelei!!

A MOM-ban egy minden szempontból különleges műsor készül. Berecz András évek óta dolgozik a csuvas népdalszövegek fordításán, amelyekből egy teljes estés koncertet állított össze. Az ősi csuvas szövegek a mai magyar ember számára is sok fontos üzenetet hordoznak. Akinek van ideje, kedve meghallgatni, szeretettel várjuk december 5-én 18.00-kor a MOM művelődési házban.

A legfőbb szervező (Berecz András) nevében kérjük, hogy küldjék/küldjétek tovább ezt az értesítést, akinek csak lehet, mert most derült ki, hogy a ház se plakátot se semmiféle szóróanyagot nem csinált, sőt semmiféle közönséget nem szervez semmilyen módon.

A mellékletben az el nem készült plakát terv.

2008. december 05. MOM Művelődési Központ, Csörsz u.
18 óra 00 perc

Berecz András lemezbemutató koncert

„Sördal”
„Mesehab”

Csuvas népdalok magyar nyelven
Műfordítás, zenei rendezés: Berecz András

Ének: Ivánovics Tünde, Juhász Katalin, Korpás Éva, Kovács Nóra, Kovács Judit, Navratil Andrea, Agócs Gergely, Antal Tibor, Bakos Árpád, Berecz András, Hetényi Milán, Monostori Gábor, Szabó Dániel, Szűcs Miklós

Furulya: Juhász Zoltán, Sáringer Kálmán, Utra Mari Kör
Tambura: Fábry Géza
Hegedű: Gombai Tamás
Cimbalom: Szabó Dániel
Dob: Geröly Tamás

A „SÖRDAL” énekeit a testvérek, rokonok kiengesztelésé re, megbékítésére, az öregek, és a rokoni vendégségek magasztalására tartogatják a csuvasok ma is. Sok – sorsunkba vágó – tanulságot hordoznak. Könnyedén, és szinte öntudatlanul. Gennadij Ajgi, a nem rég meghalt – Nobel díjra is fölterjesztett – csuvas író szerint, ha ezek a „rokondicsérő sördalok” nem lettek volna, az éber történelem már rég lefújta volna őket a térképről.

Hogyan képes létéért énekelve küzdeni egy kétmilliós nép, melynek fele Szibériában, szétszórva él. Hogyan újítja és erősíti meg a rokoni szövetséget kedélyes dalokban? Sördalokban! Erre keressük a választ, erdélyi, vajdasági, felvidéki és magyarországi énekesekkel, zenészekkel. Dalolva, muzsikálva.

Jegyárak:
Diák elővétel: 800 Ft, a koncert napján: 1000 Ft.
Felnőtt elővétel: 1000 Ft, a koncert napján: 1400 Ft.

Köszönettel valamennyi közreműködő, és legfőképpen a műsor „lelke”, Berecz András nevében
Juhász Katalin

Tags:

No comments yet.

Leave a comment

Search

Olavasom